Sådan aktiveres eller deaktiveres en Windows 10-brugerkonto?

Hvis du ved, hvordan du bruger flere lokale brugerkonti på Windows 10, kan du oprette så mange lokale brugerkonti, som du har brug for. Udfordringen ligger i, hvordan man administrerer Windows 10-brugerkonti, hvis der er for mange. Så kan jeg deaktivere en Windows 10-konto?

Her er hvad der sker, når du deaktiverer en konto, og hvordan du gør det.



Hvad betyder deaktivering af en brugerkonto?

Deaktivering af en Windows-konto er forskellig fra at slette den. Sletning af en konto fjerner alt indeni den. Det inkluderer personlige indstillinger, apps og filer. På den anden side fjerner deaktivering af en konto kun kontoens ikon.



Deaktivering af konti kan være en fremragende ekstra sikkerhedsforanstaltning for at beskytte din computer, hvis du ikke vil have andre brugere, der prøver at få adgang til konti, som de ikke burde. Kombiner sådanne sikkerhedsforanstaltninger med robust antimalware-software som Anti-Malware, hvis nogle brugere skaber sikkerhedstrusler.

Deaktivering af brugerkonti

Brug af kommandoprompt (Windows 10 Home og Pro)

Hjem-, Enterprise- og Pro-versioner af Windows 10 tilbyder Command Prompt-funktionalitet til aktivering og deaktivering af lokale brugerkonti. Denne metode er let, da kommandoprompten kan åbnes hurtigt.



Følg denne proces:

  1. Klik på Windows Start-knappen.
  2. Skriv i søgefeltet cmd
  3. Find kommandoprompt inden for de muligheder, du får.
  4. Højreklik på kommandoprompt. Vælg Kør som administrator.
  5. Når kommandoprompt åbnes, vil du se en meddelelse om at skrive.
  6. Skriv denne kommando (erstat med navnet på den konto, du deaktiverer): netbruger / aktiv: nej
  7. Vent på, at kommandoen er afsluttet, og luk derefter Kommandoprompt.

Nu er brugerkontoen deaktiveret. Når du logger på Windows, kan du ikke se det som en aktiv konto.

Hvis du ikke kan huske navnet på den konto, du vil deaktivere, kan du også finde det i kommandoprompt. For at gøre det skal du skrive: netbruger .

Kommandoprompt viser en liste over brugerkonti.



Brug af Computer Management Tool (Windows 10 Pro)

Window 10 Pro-brugere har den ekstra mulighed for at bruge Computer Management Tool til at deaktivere brugerkonti.

Computerstyringsværktøjet giver adgang til flere administrative værktøjer, herunder Performance Monitor, Disk Manager, Device Manager, Task Scheduler, blandt andre. Det indeholder også sektionen Lokale brugere og grupper, som du kan bruge til at begrænse brugeradgang på din enhed.

Følg denne proces:

  1. Gå til Windows Start-menu.
  2. Søg efter Computer Management
  3. Et alternativ til trin 2: tryk på Windows + X, og vælg Computerstyring i menuen Strømbrugere.
  4. Vinduet Computeradministration åbnes. Naviger til Systemværktøjer, derefter til Lokale brugere og grupper og endelig til Brugere.
  5. Den højre del viser alle brugerkonti.
  6. Identificer den brugerkonto, du vil deaktivere, og højreklik på den.
  7. Klik derefter på Ejendomme .
  8. Vinduet Egenskaber åbnes. Marker afkrydsningsfeltet mærket Konto er deaktiveret .
  9. Gem ændringerne ved at klikke på OK.

Når du lukker Computerstyring, deaktiveres brugerkontoen.



Aktivering af brugerkonti

Når du vil genaktivere de deaktiverede brugerkonti, følger du meget af den samme proces, som du gjorde, da du deaktiverede kontiene.

For Home-, Enterprise- og Pro-versionerne af Windows 10 skal du bruge kommandoprompten:

  1. Klik på Windows Start-knappen.
  2. Skriv i søgefeltet cmd
  3. Find kommandoprompt inden for de muligheder, du får.
  4. Højreklik på kommandoprompt. Vælg Kør som administrator.
  5. Når kommandoprompt åbnes, vil du se en meddelelse om at skrive.
  6. Skriv denne kommando (erstat med navnet på den konto, du aktiverer): netbruger / aktiv: ja
  7. Vent på, at kommandoen er afsluttet, og luk derefter kommandoprompt.

For Windows 10 Pro skal du bruge Computer Management Tool:

  1. Gå til Windows Start-menu.
  2. Søg efter Computer Management.
  3. Et alternativ til trin 2: tryk på Windows + X, og vælg Computerstyring i menuen Strømbrugere.
  4. Vinduet Computeradministration åbnes. Naviger til Systemværktøjer, derefter til Lokale brugere og grupper og endelig til Brugere.
  5. Den højre del viser alle brugerkonti.
  6. Identificer den brugerkonto, du vil aktivere, og højreklik på den.
  7. Klik derefter på Ejendomme .
  8. Vinduet Egenskaber åbnes. Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet Konto er deaktiveret .
  9. Gem ændringerne ved at klikke på OK.